måndag 18 juli 2011

Baguetter till kvällen!


Idag ska vi ha lite grillmys med några vänner, så igår satte jag en deg för baguetter. Det är alltid kul att kunna bjuda på något hembakat när man har gäster, även om det är något så enkelt som en baguette.

Degen, mycket enkel, bestående av:
  • 3g jäst
  • 300g vatten
  • 6g salt
  • 390g vetemjöl
Blandade allt och lät stå över natten. På morgonen stjälpte (ja, jag vet att det är ett gammalt ord, men det finns liksom inget som passar bättre just nu) jag upp degen, drog ut den till en kvadrat och vek den en gång. Därefter fick den jäsa i 40 min. Delade degen i tre delar, som jag drog ut till avlånga baguetter, en av dem rullade jag i sesamfrö för att få lite smak. Vågade inte ta sesamfrön på alla baguetter eftersom barn har en tendens till att inte "gilla frön".

In i ugnen 275 grader i 15 min -
klart!

Tanken är att vi ska göra någon form av bruschetta som förrätt, eller så äter vi dem som de är med smör och ost!




1 kommentar:

  1. Tjenis Anna!

    Det låter gott! :-)

    När jag bakar baguetter enligt min mammas franska recept brukar jag lägga in dem i ugnen på 300 grader i någonstans mellan 5-7 minuter, för att sedan sänka temperaturen till 200 grader (i ytterligare 15-20 minuter). Skorpan blir underbar! ;-) Men du har nog en hel del bra tips ändå...

    /Joey

    SvaraRadera