måndag 18 juli 2011

Bär royale

En "Royale"-paj är en väldigt smidig paj att göra. Pajskalet är enkelt och dessutom går pajen att förbereda med fyllning och allt, frysa den, för att ta fram och grädda klart den i ugn.

I går bjöd jag på denna paj efter en superb grillmiddag.

Pajskalet:
(Degen räcker till två pajer - TIPS! Frys in ena halvan av degen och ta fram vid behov)
  • 4 dl mjöl
  • 1/2 dl florsocker
  • 150 g smör
  • 1 msk vatten
  • 1 ägg
Nyp ihop degen och låt vila i kylskåp 30 min.

Fyllning: (Fick dock göra några förändringar eftersom våra gäster inte tål nötter eller laktos -lite klurigt men det gick)
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl kesella (ersattes med ett extra ägg eftersom laktosfri kvarg var slut i affären)
  • 1 dl cremefraiche
  • 100 g mandelmassa (ersattes med 1/2 dl socker)
  • 1 näve hyvlad mandel (uteslöts i vårt fall)
3dl blandade bär
Blanda allt och häll i pajskalet.

Grädda 40 min i ugnen på 180 grader.

Servera med en klick grädde! (Laktosfri för vår del)
Receptet är hämtat från Laila - se här (hon har snyggare bild dessutom)

... för övrigt blev det en mycket lyckad kväll! :)
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar