tisdag 19 juli 2011

Dekorera Cupcakes


Idag har vi haft besök av Xanders kompis. Efter mycket lek och bus behövs lite energipåfyllning. Medan lasersvärden svingades i vardagsrummet passade jag på att testa att baka Leilas Cupcakes med frosting. (Johan kom hem med engångs-spritsar igår som jag kände ett visst behov av att få testa.)

Blev 19 st cupcakes

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kallt kaffe
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 100 g choklad

Vispa först ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda alla torra ingredienser för sig och smör, kaffe och gräddfil för sig, rör sedan ihop allt. Smält chokladen (OBS! Ta det lugnt om du smälter chokladen i micron, den kan börja brinna - tro mig!), rör i den smälta chokladen i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i 175 grader i 15 minuter.

Frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g philadelphiaost

Rör allt till en smidig röra!


När de svalnat fick grabbarna dekorera sin egen muffin. Lite strössel, silverkulor, hallon och frosting. Kul och väldigt kladdigt. Eventuellt var chokladsmaken något för stark eftersom ingen av pojkarna åt upp allt, eller så var det sockerchocken som stoppade dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar