måndag 8 oktober 2012

High hat cupcakes från Leila!


Äntligen tog jag tag i att göra de läckra high hat cupcakes från Leila.
Jag utgick från mitt egna muffin-recept men lade till den goda marängtoppingen.


Muffins
2 ägg
2,5 dl socker
2 dl mjöl
100 g smör
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
4 msk kakao

... gör muffins helt enkelt...


Maräng
6 st äggvitor, ekologiska
8.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 st citron, saften

Chocolate coating
350 g mörk choklad, av bra kvalitet, 70%
3 msk matolja

Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).
Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt.
Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen.
Låt stelna dem helt i kylen innan de doppas i choklad .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar