lördag 13 oktober 2012

Chokladbiskvier

Något inspirerad av programmet "Hela Sverige bakar" så bakade jag chokladbiskvier igår. Kan säga att efter ett par timmar kom jag på varför jag inte gör biskvier så ofta ... det tog tid!

Botten:

  • 400 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 2,5 dl socker
Riv mandelmassan blanda i ägg och socker, vispa till en jämn smet. Fyll smeten i en sprits och klicka ut 5 cm stora klickar.

 

Låt vila i 30 min

Grädda i ugnen på 175 grader i 10-12 min.

 

Smörkrämen (den tidskrävande delen);


  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk pressad citron
  • 250 g osaltat smör
  • 100g 70%-choklad
  • 400g choklad till att doppa biskvierna
Vispa äggvitor, citron och socker över ett vattenbad tills den når 60grader. När smeten är 60 grader ta av den från vattenbadet och vispa den till rumstemperatur (rekommenderar att använda en assistent). När smeten är kall, häll ner den rumstempererade smöret och vispa i 5 min.

Smält chokladen i vattenbad, häll försiktigt ner chokladen i ägg- och smörblandningen. Blanda väl.

 

Använd sprits eller sked för att lägga på smörkrämen.

 

Ställ beskvierna i kylen 30 min.

 

Smält 300-400g choklad till att doppa biskvierna i.

 

Doppa biskvierna snabbt och lätt i den smälta chokladen. Låt stelna i kylen.

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar