För ett tag sen "facebook:ade" några vänner om att de skulle göra Kattens kaka, den lät väldigt speciell och var tydligen utsökt, att döma av statusuppdateringarna ;-). Var tvungen att be om receptet... Och nu har jag gjort den två söndagar i rad...
Antal portioner: 8
Ingredienser
1 burk kondenserad mjölk
13 st digestivekex
125 g äkta smör, smält
2.5 dl vispgrädde
2 st bananer
1 st daim att riva på toppen
Gör så här
Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 minuter.(Finns även att köpa färdig)
Låt burken sedan kallna och låt den stå i kylen tills dagen efter.
Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret.
Denna smet hälls sedan av i en passande form.
Fördela sedan den kondenserade mjölken över botten.
Ställ formen i kylen 30 min.
Skär upp bananerna i skivor och lägg dessa över hela tårtan.
Vispa grädden och häll över den.
Krossa daim som dekoration på toppen.
GOTT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar