Frukostbullar:
3 gram färskjäst (ca 3 krm)300 g vatten (3 dl)
390 g mjöl (6,5 dl)
20 g honung (1 msk)
6-9 g salt. ( 1tsk)
På kvällen
Rör ut jäst, honung och salt i vattnet. Tillsätt mjölet. Låt jäsa under bakduk.
Sätt ugnen på 275 grader, sätt in en plåt i ugnen.
"Häll ut" degen på ett lätt mjölat bakbord.
Dra ut degen i en kvadrat och vik den en gång så att du får en smal rektangel.
Jäs i 30 min.
Dela degen i 8 delar.
Lägg delarna på ett bakplåtspapper och dra över allt till den varma plåten.
Sänk värmen till 250 grader
Grädda i 15 -20 min
Ta ut bröden och låt svalna på galler.
Enkelt, smidigt och uppskattat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar