måndag 13 januari 2014

Bröd i jäskorg

Ett enkelt och trevligt bröd, den här gången fick det jäsa i en jäskorg vilket gjorde det hela även snyggt att titta på.

1 limpa

  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl olja
  • 4-5 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt



Rör ut jästen i vatten och olja. Tillsätt salt. Blanda i mjölet.

Knåda för hand i 10-15 minuter eller i maskin 5 minuter.

Låt brödet jäsa 1-2h (ja, märklig jästid, men mitt bröd fick jäsa i 2h)

Sätt ugnen på 250grader. När du sätter in brödet i ugnen sänker du till 200 grader.

Grädda i 25-30 min.

Svalna på galler.

Om du gillar och vill behålla den knapriga skorpan förvara brödet i en papperspåse. (Själv skivade jag brödet och frös in det.. i plastpåsar)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar