söndag 9 februari 2014

Morotslimpa med havregryn



Ett saftigt bröd som var ganska enkelt att få ihop.

1 limpa, ugnen 250grader
  • 25g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 msk socker
  • 1 morot fint riven
  • 1 dl havregryn
  • 8 dl vetemjöl

Värm mjölk och olja till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt salt, socker, havregryn och morot.
Häll över mjölkblandningen och lös upp jästblandningen.

Blanda i vetemjölet, knåda degen eller kör i assistent i 7-8 minuter.

Smöra en form.

Forma degen till en limpa och lägg i formen.

Jäs under bakduk i 30 minuter.

Sänk temperaturen till 200 grader när du sätter in brödet.

Grädda i 40 minuter - längst ner i ugnen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar