lördag 1 mars 2014

Snabba kanelbullar med bakpulver.

Nybakade kanelbullar är aldrig fel. Problemet är att det tar lång tid att baka samt att när man väl är klar och man har stått i "bull-os" i ett par timmar så är man inte sugen på bullar längre.

Nu hittade jag ett recept med bullar som bakas på bakpulver. Ingen knådning, ingen jästid - yay!


Ugn

  • 225 grader


Deg

  • 75 g smör
  • 7 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt


Fyllning (efter tycke och smak)

  • smör
  • kanel
  • vaniljsocker
  • strösocker
  • kardemumma
Pensling
  • 1 ägg
  • pärlsocker


Smält smöret. Blanda smör och kylskåpskall mjölk. Rör ner socker, kardemumma, salt och bakpulver. Blanda i mjölet sist i omgångar.

Du får en ganska smidig deg - knåda INTE för MYCKET. Kavla ut degen till den klassiska rektangeln. Bred på rumsvarmt smör, sockra med strösocker och vaniljsocker. Pudra över kanel och ev kardemumma. Rulla ihop och skär rullen i 1,5cm tjocka bitar.

Pensla på ägg och häll på pärlsocker.

Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.

Tar inte ens 30 minuter att få fram färdiga bullar.

Mina blev lite torra - så nästa gång blir det mer smör i fyllningen ;-)



1 kommentar: