Nu hittade jag ett recept med bullar som bakas på bakpulver. Ingen knådning, ingen jästid - yay!
Ugn
- 225 grader
Deg
- 75 g smör
- 7 dl vetemjöl
- 2,5 dl mjölk
- 1/2 dl strösocker
- 1 tsk kardemumma
- 1 msk bakpulver
- 1 krm salt
Fyllning (efter tycke och smak)
- smör
- kanel
- vaniljsocker
- strösocker
- kardemumma
Pensling
- 1 ägg
- pärlsocker
Smält smöret. Blanda smör och kylskåpskall mjölk. Rör ner socker, kardemumma, salt och bakpulver. Blanda i mjölet sist i omgångar.
Du får en ganska smidig deg - knåda INTE för MYCKET. Kavla ut degen till den klassiska rektangeln. Bred på rumsvarmt smör, sockra med strösocker och vaniljsocker. Pudra över kanel och ev kardemumma. Rulla ihop och skär rullen i 1,5cm tjocka bitar.
Pensla på ägg och häll på pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Tar inte ens 30 minuter att få fram färdiga bullar.
Mina blev lite torra - så nästa gång blir det mer smör i fyllningen ;-)
Scones med sötma och smak av kanel och vanilj.
SvaraRadera