tisdag 2 december 2014

Kalljäst bröd!

Ett perfekt frukostbröd, har ju flera bra frukostbröd. (Favoriten är ju det här) Fördelen med kalljäst bröd är att man bara ställer in plåten i ugnen på morgonen.

8-10 bullar
  • 1/4 pkt jäst
  • 3dl kylskåpskall mjölk
  • 1tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl fint rågmjöl
  • 5-6 dl vetemjöl
På kvällen:
  • Lös upp jästen i mjölken. 
  • Tillsätt salt, rapsolja, rågmjöl och vetemjöl till en smidig deg.
  • Dela degen i 8-10 bitar och gör små bollar.
  • Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper på.
  • Täck över bullarna med en bakduk och ställ i kylskåp över natten.
På morgonen:
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Ta ut bullarna och låt stå i rumstemperatur tills ugnen är varm.
  • Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 min
  • Låt svalna på ett galler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar