lördag 3 oktober 2015

Bröd med en jäsning och knådfritt!

Letar konstakt efter bröd som är enkla att baka, och helst snabba - men utan bakpulver.
Bröd som jäser över natten är kanon, men ibland så glömmer man att sätta en deg innan man går och lägger sig. Hittade det här hos http://madame-edith.blogspot.se/ för någon vecka sedan och det blev godkänt av både mig och sonen!

Knådfritt bröd!

5 dl vatten
1 dl mjölk
25 g jäst
3 tsk salt
1 msk honung
Ca 14 dl vetemjöl (Blandade rågsikt och vetemjöl)

Värm vatten och mjölk till fingervarmt. Rör ut jästen med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt och honung.
Arbeta in mjölet tills degen släpper bunkens kanter.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 1 timme.

Häll upp degen på ett rikligt mjölat bakbord. Knåda inte!
Strö ut ytterligare lite vetemjöl över degen.
Platta ut degen till en ca 1 cm tjock rektangel.

Skär upp brödet i 20 små rektanglar, använd tex pizzaskärare,
Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 13-15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar