Efter en vecka bortrest (och fruktansvärt dålig internetuppkoppling) så är jag hemma igen. Vi har spenderat en vecka i mina föräldrars sommarstuga. Givetvis ville jag visa mina bak-kunskaper och kunna lyxa till frukosten med nybakat bröd. Jag gjorde en variant av Martin Johanssons "Solrosbullar". På grund av utrymmes- och ingrediensbrist så blev det en limpa utan solrosfrön, istället för att göra brödbullar hällde jag degen i en brödform.
På kvällen
- 3 krm jäst
- 3 dl vatten
- 6,5 dl rågsikt
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
Lös upp jäst, honung och salt i vattnet. Blanda i mjölet, låt jäsa under bakduk till morgonen.
På morgonen
Sätt ugnen på 250 grader, smöra en vanlig brödform (2 l). Se till att gallret i ugnen är placerat något lägre än mitten i ugnen. Häll i degen i formen, jäs i 30 minuter. Grädda i 30 -40 minuter. (Vill man få en sprödare skorpa på brödet kan man lägga några isbitar på en oöm plåt i nedre delen av ugnen)
Enkelt, smidigt och uppskattat!
Och så hittade jag äntligen hit!
SvaraRaderaSå mycket gott du bakar... det inte utan att man blir lite sugen på att baka själv!
Jag slängde ihop mandelskorpor/biscotti igår som blev smarriga!
Kram till dig