Passade på att göra ett bröd till, till kräftskivan, eftersom jag kom på att det inte var säkert att barnen skulle uppskatta ostbröden. Det blev ett brytbröd med grahamsmjöl. Jag ändrade lite i originalreceptet eftersom det innehåll färska örter.- 25 g jäst
- 4 dl vatten 37 grader
- 2 msk olivolja
- 1 1/2 tsk salt
- 2 dl grahamsmjöl
- 7-8 dl vetemjöl
- äggvita till pensling
- ev ost till garnering (vällagrad)

Chokladbiscotti
- 125 gram smör
- 1,5 dl muscovadsocker, ljust
- 3 st ägg
- 7 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g sötmandel
- 100 g + 50 g mörk choklad
Tillagning (35 stycken)
1. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget.
2. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned dem.
3. Grovhacka nötterna och 100 g av chokladen, spar resten till dekor.
Blanda i nötter och choklad, rör smeten slät.
4. Rulla till tre längder och lägg dem på en plåt, platta till dem något.
5. Grädda längderna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Tag plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt i två cm breda bitar.
6. Ställ tillbaka plåten och grädda ytterligare 15 minuter. Stäng sedan
av ugnen och låt dem stå i eftervärmen tills de är genomtorra.
7. Smält det som är kvar av den mörka chokladen och ringla över
kakorna.
Recept: Linnéa Seidel http://www.tasteline.com/recept/Chokladbiscotti
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar