Receptet är hämtat ur Allers-08.
Enligt receptet skulle det bli 12 st, jag fick 24 små brödbullar.
- 1dl vetekross
- 1 dl rågkross
- 1 dl solrosfrön
- 1/2 dl linfrön
- 5 dl vatten
- 50 g jäst
- 1 1/2 msk honung
- 1 1/2 tsk salt
- ca 8 dl vetemjöl special
Dag 1(kvällen)
Mät upp vetekross, rågkross, solrosfrön coh linfrön i en bunke. Häll över 2 dl vatten och låt stå i rumstemperatur över natten.
Dag 2 (morgonen)
Smula ner jästen i en degbunke. Värm 3 dl vatten till fingervarm temperatur och häll över jästen. Lös upp jästen. Tillsätt kross - och fröblandningen. Tillsätt honungen och saltet. Blanda ner vetemjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 45 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll upp degen på mjölat bakbord - arbeta inte för mycket!
Platta/dra ut degen till en rektangel dela degen i 12 (eller 24) delar.
Lägg upp bitarna på en bakpappersklädd plåt, låt jäsa i 15 min.
Grädda i mitten av ugnen i 12- 15 min.
Smakprov på jobbet imorgon då? :)
SvaraRaderaJättegott, jag var en av de lyckliga som fick smaka på jobbet idag :).
SvaraRadera