Den här helgen har det fallit sig så att jag har inte orkat eller så har jag glömt att sätta en deg kvällen innan, så frukostbrödet har uteblivit. I morse fick jag lite dåligt samvete och "googlade" på snabb-bröd för att se vilket utbud det fanns (om man inte vill göra scones). Hittade någon form av havrescones
Ugn: 225 grader
- 4 dl havregryn
- 4 dl mjölk
- 6 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
Blanda havregryn, olja och mjölk. Låt stå i 5-10 minuter. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
Blanda ihop mjölkblandningen med mjölblandningen. Knåda någon minut.
Från originalreceptet ska man sedan fläta ihop degen, det kändes lite avancerat så jag gjorde bullar.
Gräddade bullarna i 225 grader i 15 minuter.
De blev okej, det känns att det är bakpulver-bröd. Men de duger som nödbröd tillsammans med mycket ost!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar