Inför fredagsmys |
Skumtomtefudge
10 skumtomtar klippta i bitar
2 dl strösocker
1 dl grädde
50 g smör
100 g vit fint hackad vit choklad
Gör så här
Klä en ugnsform cirka 18 x 24 cm med plastfolie. Ta fram en kastrull, i den blandar du skumtomtar, strösocker, grädde och smör. Koka upp, och låt det koka samman, rör då och då så att det inte bränner fast. Blanda i chokladen och rör tills det har blivit en tjock blank smet. Häll upp fudgen i den förberedda formen. Låt fudgen svalna och stelna helt, skär upp i bitar. Förvara i kylskåp.
Källa:http://www.recept.nu/1.280495/monika_ahlberg/kakor_tartor/agg_mejeri/monika_ahlbergs_skumtomtefudge
cirka 20 stycken
200 g krossade pepparkakor
150 g philadelphia
200 g choklad
Gör så här
Mixa pepparkakorna till fina smulor tillsätt philadelphia och mixa till en deg. Rulla små bollar (16 gram/st). Låt dem stelna i kylskåpet i minst 30 minuter. Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna och låt dem stelna. Förvara i kylskåp.
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
Blev även fröbröd och några muffins... kanske tog jag i för mycket? ;-)
Tack för den goda fikan :-)
SvaraRadera