måndag 2 januari 2012

Lingon- och pepparkaksparfait

Vi var hemma hos Whokko och Fredrik för ett tag sedan och blev bjudna på en underbar parfait med lingon och pepparkaka. 

Denna underbara skapelse blev det sedan på nyårsafton!

Pepparkaksparfait
  • 6 äggulor
  • 1,5 dl socker
  • 6 dl grädde
  • 10-20 pepparkakor
  • 2 dl rårörda lingon
6 äggulor 1,5 dl strösocker vispas pösigt. Vispa 6 dl grädde och blanda ner det i äggsmeten.Hacka pepparkakor grovt ca 10st eller efter smak, blanda ner det i smeten och ta ca 2 dl råröda lingon och blanda i smaka om du vill ha mer. Häll upp det i en form och sätt det i frysen med plastfolie på minst 5 timmar i frysen. Servera med lite lingonsylt och kanske pepparkaka enkelt eller hur smaklig spis. Låt den stå framme en stund innan ni äter den.



(Nu ska jag göra maränger av alla äggvitor jag har fått över)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar