måndag 2 januari 2012

Maränger med choklad


Efter den lyckade parfait på nyårsafton, hade jag ett gäng äggvitor kvar. Passar bra till maränger och så fick det bli. Tog receptet från Leila bakar (a piece of cake) http://www.recept.nu/1.122165 

Maränger med choklad typ 12 st jättestora!

  • 7 st ekologiska äggvitor
  • 5.25 dl strösocker
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här


1. Sätt ugnen på 150 grader

2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!

5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.

6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar