Samlade bakverk för dagen |
Äppelmuffins med ingefära och kanel |
Jag har ett traditionellt äppelmuffins-recept från boken "Sju sorters kakor", men jag har piffat till det lite och lagt till kanel och ingefära.
- 125 g smör
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 4 1/2 dl mjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2-3 tsk ingefära
- 2-3 tsk kanel
- 1 syrligt fast äpple
- 1 1/2 dl mjölk
Sätt ugnen på 200 grader
Skala och dela äpplet i delar. (Föredrar ett syrligt fast äpple som bryter det söta) Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt övriga torra ingredienser. Häll sist i smör och mjölk
Häll upp smeten i formarna, stoppa ner en äppelbit i varje form, pudra över kanel.
Grädda i ca 15 minuter.
Åhh det låter som en mysig helg, med en massa gott! Stor kram
SvaraRadera