lördag 10 mars 2012

Makroner- äntligen

Hela veckan har jag laddat för att baka makroner, dessa små franska bakverk som är omåttligt populära just nu. Själv har jag aldrig ätit dessa läckerheter, men jag följer ju trender, så jag måste ju testa att baka dessa.(förlåt Victoria att jag inte följde ditt recept, men det var för krångligt:))

Makroner grundrecept
125 g Risenta mandelmjöl
225 g florsocker
4 normalstora äggvitor
25 g socker ev smaksättning/färgsättning

Smörkräm grundrecept
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
Smörkräm smaksättningar
Ca 2 tsk vaniljsocker eller ca 1 tsk essens eller 2 msk sylt eller 2 msk kakao. Bara att prova sig fram!


Gör så här:Separera äggvitorna, låt dem stå någon timme för att få rätt temperatur. Häll mandelmjölet i en torr bunke. Sikta ner florsockret, blanda noga.

Vispa äggvitorna hårt i en separat bunke tills den går att vända upp och ner. Vispa i sockret lite i taget. Vik försiktigt ner marängsmeten i mandelblandningen.

Häll smeten i en spritspåse. Spritsa ut 2 cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper.

Låt stå i minst en timme.

Grädda inte makronerna innan de har satt sig, då spricker de! Grädda i 160° i 10-12 minuter.

Ta försiktigt loss makronerna från plåten när de svalnat något.

Rör ihop smörkrämen med valfri smaksättning, spritsa eller bred ut den på varannan makronhalva. Lägg ihop makronerna försiktigt.

1 kommentar:

  1. Nej men gud säg inte förlåt, jag håller med dig det är sjukt krånligt! Men de är fina dessa små chica kakor. Smörkrämen låter supergod. Stor kram!

    SvaraRadera