lördag 21 april 2012

Mormor Lolas kringlor

Idag stod det sockerkringlor på bakschemat. En söt kringla, god till kaffet helt enkelt. I eftermiddag hade jag tänkt satsa på att baka "mellis"-kringlor med lite grövre mjöl och inget pärlsocker. :-)

Originalreceptet kommer från Johans mormor, har piffat upp det lite.

Ingredienser 25 st
Ugn: 225 grader i 10 min.

  • 1 dl smält smör (ca 100g)
  • 1 dl socker
  • 5 dl mjöl
  • 2 dl vätska (grädde, gräddfil, creme fraiche) idag blandade jag i 1dl creme fraiche och 1 dl grädde
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • pärlsocker att doppa kringlorna i

Rör ihop socker, mjöl, vaniljsocker och hjorthornsalt. Smält smör. Häll i alla ingredienser i en mixer. Mixa till en bra deg. Dela degen i 25 delar och gör kringlor (eller hjärtan som sonen gjorde)

Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.  Låt svalna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar