söndag 12 maj 2013

Chokladfondant

Bra konsistens på chokladfondant!
Efter ett tips från en kollega på jobbet så har jag testat att göra chokladfondant. Inte helt lätt, på tredje försöket blev det dock bra.

  • 150g smör
  • 160g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 160 g socker
  • 75 g mjöl


Smält choklad och smör. Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda smör och chokladblandningen med ägg och socker. Häll i mjölet och rör om.

Smörj en muffinsplåt (en plåt för 12 muffins)  med smör. Använd mjöl eller kakao för att pudra insidan av muffinsformarna.

Fyll smet 3/4 av formarna med smet.

Grädda i ugnen i 180 grader i 7 minuter. Tiden är viktig - de första två plåtarna blev torra, god smak men torra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar