söndag 12 maj 2013

Långpannebröd med morot

Efter det lyckade baket med havregrynsbrödet fortsatte jag med ett annat försök med långpannebröd, denna gången bröd med morot.


  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 100g smält smör
  • 2 msk sirap
  • 1 msk salt
  • 5 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl (OBS! Det gick åt mer än 7 dl)

1) Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken & värm till 37°. Smula
sönder jästen i en bunke & lös upp med lite utav degvätskan.
2) Tillsätt resten utav degvätskan, salt, sirap,
riven morot och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
3) Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt i bunke ca 30min.
4) Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den med några få tag,
bara så att gasblåsorna pressas ut.
5) Tryck ut degen i en form 30x40 cm.
6) Jäs ica 30-40min.
6) Grädda i mitten utav ugnen i 225°, ca 15 min.
7) Låt svalna på galler under bakduk.


Äggmacka på morotsbröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar